HØSTENS SJEKKLISTE FOR IT-SIKKERHET

Cyberon Security beskytter deg mot cybertrusler

Kryss av for en sikker høst

Før sommeren publiserte vi en podcast som tok for seg datatruslene og risikoene rundt sommerferie, hvor vi ga anbefalinger og konkrete tiltak for en helt sikker sommer.
Forhåpentligvis bidro denne til å øke bevisstheten før sommeren, men det er fortsatt noen områder du bør være ekstra oppmerksom på nå som de ansatte i større grad returnerer til kontoret. Vi har satt sammen en sjekkliste for både dine ansatte og bedriftens interne systemer:

ANSATTE
 • Sjekk etter endringer eller feil i tjenester og løsninger benyttet av de ansatte. For de mest kjente løsningene som Microsoft 365, Yahoo og Gmail sjekk følgende:
  • Sjekk når og hvor brukeren sist var pålogget. Slik kan du sikre at ikke brukerens opplysninger har blitt stjålet og misbrukt.
  • Om det ikke allerede er påslått, implementer to-faktor autentisering for å begrense muligheten for misbruk.
  • Sjekk gjenopprettingsinnstillingene på kontoen. Sikre at det er riktig epost og telefonnummer.
  • Sjekk epost filteret og videresend innstillingene. Dette er innstillinger som ofte blir misbrukt av kriminelle for å ta over eller misbruke epostkontoer.
 • Gå gjennom nylig installerte applikasjoner for å sikre at dette er fra legitime kilder.
 • Sett i gang fullverdige skann av datamaskiner, nettbrett og telefoner.
 • Sjekk installerte VPN og proxy-løsninger i tilfelle dette er installert uten brukerens viten, eller av andre ukjente aktører.
 • De med høyt krav til sikkerhet eller med ansatte som sitter på sensitive opplysninger og tjenester, så anbefaler vi å putte alt elektronisk utstyr i en «sandkasse». Dette for å overvåke om det er mistenkelig aktivitet eller forbindelser som blir forsøkt inn eller ut av utstyret til den ansatte. Få gjerne bistand fra din sikkerhetspartner for å iverksette og sjekke enhetene.
BEDRIFTEN
 • Gå gjennom nye oppdateringer, firmware og versjoner som er sluppet i løpet av sommeren. Planlegg og installer snarest.
 • Sjekk logger og aktivitet på løsninger som IDS/IPS, nettside, Azure, Microsoft 365 og andre tjenester.
 • Ta kontakt med din sikkerhetspartner for å få siste oppdatering på sårbarheter og trender som du bør være observant på.
 • Gå gjennom dine sikkerhetsløsninger for varsler og funksjoner som krever oppsyn. Dette kan være løsninger som endepunktssikkerhet, patch, MDM, kryptering, epostsikkerhet, IDS/IPS, brannmur og lignende.
 • Tilslutt bør du planlegge høsten videre med tanke på IT-sikkerhet. Hvilke områder bør forbedres enten ved hjelp av konfigurasjon, nye løsninger eller ekspertise? Sjekk gjerne med dine partnere hva som kommer av ny funksjonalitet eller løsninger slik at du kan være proaktiv for mulige trusler som dukker opp.
Ønsker du bistand med din IT-sikkerhet?

Har du behov for å ta en gjennomgang av deres IT-sikkerhet i bedriften eller hjemmekontorløsningen dere benytter i dag? Cyberon Security leverer løsninger og IT-sikkerhetstjenester til virksomheter i alle størrelser og tilbyr deg gode og tilrettelagte løsninger uansett hvor du er. Cyberon har også egen managed SOC  (security operations center service) som drifter, analyserer og beskytter din bedrift.

Din IT-sikkerhet er viktig for oss, og sammen finner vi riktige løsninger for cybersikkerhet som passer deg best. Samtlige sikkerhetsløsninger kan du velge å la oss håndtere for deg slik at de driftes og ivaretas optimalt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.